Nasze sekrety
Nasze lody są naturalne, delikatne i wyjątkowo pyszne. Wkładamy w ich przygotowanie całe serce. Sami w naszej fabryce przygotowujemy wszystkie owocowe sosy i nadzienia, które stanowią o wyjątkowości tych słodkich dodatków. Czekoladę wybieramy szlachetną, lekką i kruchą. Poniżej zdradzamy Wam kilka naszych sekretów. To one sprawiają, że lody Nordis są wyjątkowe!
Owoce
Sosy, przeciery i nadzienia do naszych lodów wybieramy ze starannie wyselekcjonowanych najświeższych owoców. Wybieramy najlepsze i w oparciu o recepturę opracowywaną w naszych laboratoriach, przyrządzamy z nich wyśmienite, smaczne nadzienia i dodatki owocowe. W naszej kremisto-waniliowej Cadenzie znajdziecie całe drylowane i ręcznie dozowane soczyste dojrzałe polskie wiśnie w sosie, przykryte pełną smaku waniliową masą lodową. W sorbetach natomiast aksamitny truskawkowy mus.
Czekolada
Sekret naszych czekoladowych lodów to prawdziwa czekolada, zawsze zachowująca swoją lekkość. Poddawana jest odpowiednio długiemu procesowi konszowania, który uszlachetnia czekoladę i nadaje jej wyjątkową aksamitną, gładką konsystencję. Zawdzięczamy to wyjątkowej belgijskiej czekoladzie, stworzonej z ziaren kakaowca, zbieranych ze zrównoważonych upraw, z poszanowaniem praw natury.
Bakalie
Figi są symbolem płodności, miłości i urodzaju, drzewo figowe jako jedyne spośród wszystkich drzew owocuje dwukrotnie w ciągu roku. Rodzynki są jednymi z najbardziej popularnych bakalii. Przed wiekami miały jednak o wiele większą wartość i były popularnym środkiem płatniczym. Obok miodu, znakomicie zastępowały cukier, wzbogacając smak wielu potraw. Najwięcej błonnika zawierają orzechy laskowe, pistacjowe i migdały. Orzechy dostarczają także witamin z grupy B, witaminy E (alfa-tokoferolu) oraz składników mineralnych takich jak wapń, potas, fosfor, magnez, cynk czy kwas foliowy.
Mleko
Mleko i śmietankę bierzemy od certyfikowanych polskich dostawców. Odtłuszczone sproszkowane mleko powoduje wyjątkową kremistość lodów i zachowuje dużo białka, dzięki czemu jest tak smaczne i zdrowe.