SKŁADNIKI: woda, skrobia ziemniaczana 15,6 %, grysik ziemniaczany 10,4 %,płatki ziemniaczane 10,4 %, mięso wieprzowe 9,8 %, cebula, białko sojowe, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), warzywa (pietruszka, marchew), sól, mięso wołowe 0,4 %, ziemniaki 0,4 %, tłuszcz wieprzowy, błonnik pszenny bezglutenowy, przyprawy, mąka pszenna.
Produkt może zawierać seler.
Zawartość nadzienia nie mniej niż 18 %.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Zamrożoną zawartość opakowania wrzucić do 3-4 litrów wrzącej osolonej wody, zamieszać. Od momentu wypłynięcia pyz gotować na wolnym ogniu około 6-8 minut.
Pyzy można podawać polane tłuszczem ze skwarkami i z lekko podsmażoną cebulką.