trade@nordis.com.pl, office@nordis.com.pl tel. 68 324 26 91
Lody Warzywa i owoce Dania gotowe Linia Kids

Przepisy

Data dodania: 08.01.2015

Pierzynka z chleba i parmezanu do pyz, klusek, kopytek

Gdy chcemy zrobić coś do jedzenia naprawdę szybko, a smak klusek z masłem lub bułką już się nam znudził, przydaje się pierzynka. Świetnie nadaje się do pyz lub klusek z mięsem, ponieważ zawarty w niej czosnek podkreśla ich smak. Pierzynka sama w sobie jest tak wyrazista, że pasuje również doskonale do wyrobów garmażeryjnych bez nadzienia.

Pora: obiad
Rodzaj dania: dodatek
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Porcja: 3-4 osoby


Składniki:

    50 g masła
    1 ząbek czosnku
    2 kromki pieczywa tostowego
    40 g startego parmezanu/corregio/grana padano
    kluski/pyzy/kopytka/pierogi (wykorzystane Pyzy z mięsem Nordis).

Masło rozgrzewamy na niewielkiej patelni i szklimy na nim przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy pokruszone kromki chleba, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty.

Ugotowane wcześniej pyzy/kluski/pierogi/kopytka posypujemy pierzynką oraz startym parmezanem. Możemy również dodać posiekanej natki pietruszki.

Return