trade@nordis.com.pl, office@nordis.com.pl tel. 68 324 26 91
Lody Warzywa i owoce Dania gotowe Linia Kids

Przepisy

Data dodania: 14.08.2014

Sorbet lodowy


Grenadina to jeden z najbardziej klasycznych syropów używanych do słodkich drinków. Syrop ten jest wytwarzany z owoców granatu i nadaje drinkom piękną czerwoną barwę. Świetnie komponuje się z drinkami alkoholowymi, koktajlami, jak i deserami czy marynatami. W poniższym przepisie jest wykorzystany jako składnik sorbetu bazującego na owocowych lodach wodnych.

Pora: deser
Rodzaj dania: sorbet
Czas przygotowania: do 15 minut
Porcja: 2 osoby

Składniki:
60 ml grenadiny
sok wyciśnięty z połowy cytryny
100 ml wody gazowanej
6 lodów wodnych (wykorzystane Nordis Mango o smaku mango i jabłka)

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze. Przelewamy do kieliszków, które możemy przyozdobi świeżymi owocami mango i wisienkami koktajlowymi.

Return