trade@nordis.com.pl, office@nordis.com.pl tel. 68 324 26 91
Lody Warzywa i owoce Dania gotowe Linia Kids

Przepisy

Data dodania: 18.09.2014

Sałatka z brokuła i pieczarek

Sałatka jest bardzo szybka i posta w przygotowaniu. Świetnie pasuje do mięs pieczonych i grilowanych. Dobrze smakuje również jako samodzielna sałatka podana z grzankami.

Pora: obiad, kolacja
Rodzaj dania: sałatka
Czas przygotowania: do 20 minut
Porcja: 4 osoby

Składniki:
1 opakowanie mrożonych brokułów (wykorzystano Nordis brokuły) lub 1 średni świeży brokuł
1 mały słoiczek pieczarek marynowanych
2 średnie ogórki kiszone
2 pełne łyżki kwaśnej śmietany
2 pełne łyżki majonezu
pieprz do smaku.

Zmrożone brokuły wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy maksymalnie 5 minut (brokuły powinny być jędrne). Odcedzamy i odkładamy na bok do ostudzenia.

Ogórki kroimy w małą kostkę, a pieczarki osączamy z zalewy i kroimy w plasterki.

Śmietanę mieszamy z majonezem tworząc sos. Wszystkie składniki sałatki mieszamy razem i doprawiamy pieprzem.

Return