trade@nordis.com.pl, office@nordis.com.pl tel. 68 324 26 91
Lody Warzywa i owoce Dania gotowe Linia Kids

Przepisy

Data dodania: 25.08.2014

Orzechowo-serowa pierzynka do pyz, kopytek, klusek

Kiedy znudzi się nam tradycyjny smak klusek, możemy uatrakcyjnić go poprzez dodanie ciekawej pierzynki. Orzechy włoskie i parmezan nadadzą im lekko pikantny, korzenny smak. Sprawią, że odkryjemy nowe oblicze mączno-ziemniaczanych wyrobów.

Pora: obiad
Rodzaj dania: dodatek
Czas przygotowania: do 15 minut
Porcja: 2 osoby

Składniki:
garść orzechów włoskich
20 g tartego parmezanu/corregio/grana padano
30 g masła
1 opakowanie kopytek, klusek lub pyz (wykorzystane Nordis Pyzy ziemniaczane).

Kluski gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Na dużej patelni roztapiamy masło, dodajemy zmielone orzechy i podsmażamy przez chwilę na małym ogniu, uważając aby ich nie spalić.
Dodajemy kluski, mieszamy i podsmażamy z każdej strony aż kluski będą ciepłe. Porcje układamy na talerze i posypujemy startym parmezanem.

Kiedy znudzi się nam tradycyjny smak klusek, możemy uatrakcyjnić go poprzez dodanie ciekawej pierzynki. Orzechy włoskie i parmezan nadadzą im lekko pikantny, korzenny smak. Sprawią, że odkryjemy nowe oblicze mączno-ziemniaczanych wyrobów.

Return