trade@nordis.com.pl, office@nordis.com.pl tel. 68 324 26 91
Lody Warzywa i owoce Dania gotowe Linia Kids

Przepisy

Data dodania: 24.04.2014

Croissant z pastą szpinakową

Kto pamięta jeszcze świąteczne obżarstwo sięga po coś lżejszego, a przy tym smacznego. Świetną propozycją jest kremowy, lekko ostry szpinak, którym możemy posmarować croissanta. Ciekawym akcentem, zarówno smakowym, jak i kolorystycznym, jest tutaj suszony pomidor z delikatnym serem camembert.

Składniki (2 croissanty) :

  •     2 croissanty
  •     100 g mrożonego szpinaku
  •     1 łyżka masła
  •     1 ząbek czosnku
  •     2 łyżki śmietany 30%
  •     1 camembert
  •     parę suszonych pomidorów.

Szpinak rozmrażamy i odcedzamy na sitku. W rondelku rozgrzewamy masło i podsmażamy przez chwilę szpinak, dodając czosnek przeciśnięty przez praskę lub zmiażdżony i posiekany. Dodajemy śmietanę i mieszamy jeszcze przez ok. 30 sekund.

Croissanty przekrawamy na pół, smarujemy szpinakiem jak masłem, przekładamy plasterkami camemberta i suszonymi pomidorami.

Return