trade@nordis.com.pl, office@nordis.com.pl tel. 68 324 26 91
Lody Warzywa i owoce Dania gotowe Linia Kids

Przepisy

Data dodania: 15.04.2014

Wielkanoc - Jajka faszerowane pastą z groszku

Jajko to oczywiście tradycyjny symbol Świąt Wielkanocnych. Razem z zielonym groszkiem, który reprezentuje dominujący kolor tej pory roku symbolizują rodzenie się nowego życia i nadchodzącą wiosnę. Praktyczna rada: jeśli chcemy ładnie obrać jajka, to powinniśmy gotować je w wodzie z dodatkiem soli lub octu. Wtedy błonka na jajku odejdzie bez problemu.

Składniki (8 połówek):

  •     4 jajka
  •     60 g mrożonego groszku
  •     2 łyżki majonezu
  •     2 gałązki koperku
  •     sól, pieprz do smaku.

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy i obieramy. Jajka kroimy na pół gładkim nożem i wyjmujemy żółtko. Groszek gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i studzimy. Żółtka, groszek i majonez miksujemy za pomocą blendera i doprawiamy do smaku.

Masę nakładamy w miejsca po żółtkach za pomocą rękawa cukierniczego i posypujemy posiekanym koperkiem. Tanio, szybko, smacznie i, na dodatek, elegancko!

Return