Przepisy
Data dodania: 05.04.2014
Szybka zupa jarzynowa z jajkiem i żółtym serem
Niewymagającym, szybkim i smacznym daniem jest zupa przygotowana na bazie mrożonych warzyw. W tym przepisie doskonale widać pożyteczną cechę mrożonek, jaką jest oszczędność czasu potrzebnego do selekcji, umycia, obrania i pokrojenie warzyw. Warto spróbować jak smakuje taka zupa i jak szybko można ją przygotować.
Składniki (3 porcje):
Zupę jarzynową podsmażamy na maśle bez rozmrażania.
Zalewamy 1,5 litra gorącej wody, wsypujemy szczyptę kurkumy i zagotowujemy.Wlewamy śmietanę, wsypujemy starty żółty ser i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.
Jajka obieramy, kroimy w cząstki i rozkładamy na talerzach. Zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy.
- 1 opakowanie mrożonej zupy jarzynowej (wykorzystana Nordis Zupa jarzynowa)
- 1 łyżka masła klarowanego
- 120 ml śmietany 30%
- 100 g startego żółtego sera
- 4 jajka ugotowane na twardo
- pół pęczka natki pietruszki
- sól, pieprz, kurkuma do smaku.
Zupę jarzynową podsmażamy na maśle bez rozmrażania.
Zalewamy 1,5 litra gorącej wody, wsypujemy szczyptę kurkumy i zagotowujemy.Wlewamy śmietanę, wsypujemy starty żółty ser i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.
Jajka obieramy, kroimy w cząstki i rozkładamy na talerzach. Zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy.