trade@nordis.com.pl, office@nordis.com.pl tel. 68 324 26 91
Lody Warzywa i owoce Dania gotowe Linia Kids

Przepisy

Data dodania: 05.04.2014

Szybka zupa jarzynowa z jajkiem i żółtym serem

Niewymagającym, szybkim i smacznym daniem jest zupa przygotowana na bazie mrożonych warzyw. W tym przepisie doskonale widać pożyteczną cechę mrożonek, jaką jest oszczędność czasu potrzebnego do selekcji, umycia, obrania i pokrojenie warzyw. Warto spróbować jak smakuje taka zupa i jak szybko można ją przygotować.

Składniki (3 porcje):

  •     1 opakowanie mrożonej zupy jarzynowej (wykorzystana Nordis Zupa jarzynowa)
  •     1 łyżka masła klarowanego
  •     120 ml śmietany 30%
  •     100 g startego żółtego sera
  •     4 jajka ugotowane na twardo
  •     pół pęczka natki pietruszki
  •     sól, pieprz, kurkuma do smaku.

Zupę jarzynową podsmażamy na maśle bez rozmrażania.

Zalewamy 1,5 litra gorącej wody, wsypujemy szczyptę kurkumy i zagotowujemy.Wlewamy śmietanę, wsypujemy starty żółty ser i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.

Jajka obieramy, kroimy w cząstki i rozkładamy na talerzach. Zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy.

Return