trade@nordis.com.pl, office@nordis.com.pl tel. 68 324 26 91
Lody Warzywa i owoce Dania gotowe Linia Kids

Przepisy

Data dodania: 17.03.2014

Fasolka szparagowa z wiórkami kokosowymi

W niniejszym przepisie odmieniamy smak dobrze nam znanej fasolki szparagowej poprzez dodanie egzotycznych wiórków kokosowych. Co ciekawego można powiedzieć o kokosie? Na przykład to, że woda wewnątrz orzecha kokosowego jest zbliżona składem do osocza krwi i jest sterylna dopóki orzech nie zostanie otwarty. Ze względu na zawartość potasu, wapnia i chlorków może służyć w awaryjnych przypadkach jako nawadniający płyn dożylny.

Składniki:

  •     1 opakowanie mrożonej zielonej fasoli szparagowej (wykorzystano Nordis Fasola szparagowa cięta)
  •     2 łyżki wiórków kokosowych
  •     2 łyżki oleju
  •     sok z połowy cytryny
  •     1 łyżeczka kurkumy
  •     1 łyżeczka kolendry
  •     sól do smaku.

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy kurkumę i solimy. Wrzucamy mrożoną fasolę szparagową i smażymy 3 -5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy kolendrę i wiórki kokosowe. Skrapiamy sokiem z cytryną, mieszamy i dusimy 5-6 minut.

Return